Hírek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Teqball-asztalt adott át a NATO részére

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Teqball-asztalt adott át a NATO részére az észak-atlanti szövetség alapításának 75. évfordulója alkalmából csütörtökön Brüsszelben.

Tovább

Külügyminiszterek találkozója (2024. április 3-4., Brüsszel)

Magyarország ellenzi a NATO koordinációs szerepének megnövelését az ukrajnai fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében, így nem is fog részt venni sem ennek tervezésében, sem magukban a műveletekben, sem ezek finanszírozásában - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Brüsszelben.

Tovább

„Egy erős Magyarország ütőképesebbé teszi a NATO-t!” - Hazánk huszonöt éve tagja az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének

Svédország nemzeti lobogója még csak három napja; Magyarországé, Csehországé és Lengyelországé már huszonöt éve leng a NATO brüsszeli főhadiszállása előtti téren. A jeles évforduló kapcsán a három ország katonazenével és nemzeti ételekkel látta vendégül a szövetség többi tagországának katonai és civil képviselőit Monsban, illetve Brüsszelben, március 12-én.

Tovább

Védelmi miniszterek találkozója (2024. február 15., Brüsszel)

A NATO nemzeti haderőkből áll, ezért minden tagállamnak szükséges fejlesztenie haderejét; Magyarország, mely elkötelezett a NATO-tagsága mellett, így is tesz – jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően, február 15-én.

Tovább

Külügyminiszterek találkozója (2023. november 28-29., Brüsszel)

A NATO-tagállamoknak újra kellene gondolniuk kudarcot vallott Ukrajna-stratégiájukat, azonban erre a szövetségesek túlnyomó többsége az elmúlt másfél év sikertelensége ellenére sem mutat semmifajta nyitottságot - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2023. november 28-án Brüsszelben.

Tovább