Hírek

A NATO állam-és kormányfőinek csúcstalálkozója (2024. július 9-11., Washington)

A NATO-nak nem a körülötte zajló háborúkat, hanem a békét kellene megnyernie - jelentette ki a NATO washingtoni csúcstalálkozója a magyar miniszterelnök.

Tovább

Védelmi miniszterek találkozója (2024. június 13-14., Brüsszel)

A NATO brüsszeli védelmi miniszteri értekezletén megerősítést nyert, hogy Magyarország kimarad a szervezet ukrajnai szerepvállalásából - közölte a Facebook-oldalára feltöltött videóban a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, hogy „Magyarország továbbra is elkötelezett, lojális és megbecsült szövetségese a NATO-nak”.

Tovább

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár látogatása Budapesten (2024. június 12.)

Minden NATO-területen kívüli katonai akció csak önkéntes jellegű lehet, ezt a mai tárgyaláson Jens Stoltenberg megerősítette, így Magyarország megkapta azokat a garanciákat, amelyekre szükségünk van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Tovább

Külügyminiszterek informális találkozója (2024. május 30-31., Prága)

A NATO ülésén a háború gyorsvonata kifutott az utolsó előtti állomásról, s újabb, a józan ítélőképesség teljes hiányára mutató megszólalások hangzottak el, Magyarország azonban nem fogja engedni, hogy ez az őrület beszippantsa a háborúba - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Prágában.

Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Teqball-asztalt adott át a NATO részére

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Teqball-asztalt adott át a NATO részére az észak-atlanti szövetség alapításának 75. évfordulója alkalmából csütörtökön Brüsszelben.

Tovább