Hírek

NATO védelmi miniszterek találkozója 2019. feb.

Benkő Tibor: megállapodás jött létre egy regionális műveleti parancsnokság magyarországi létrehozásáról Rendkívüli jelentőséggel bír, hogy a NATO-tagországok védelmi miniszteri ülésének keretében Szlovéniával, Horvátországgal és Szlovákiával együttműködési megállapodást írt alá Magyarország a regionális különleges műveleti erők komponensparancsnokságának létrehozásáról - közölte a honvédelmi miniszter a NATO brüsszeli székházában, február 14-én, csütörtökön.
En savoir plus

Magyarország növeli afganisztáni és koszovói szerepvállalását

Magyarország megerősítette Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak tett korábbi ígéretét, amely szerint a hamarosan lejáró ciprusi ENSZ-misszióból felszabaduló kapacitás jelentős részét a NATO számára, koszovói és afganisztáni szerepvállalásának fokozására ajánlja fel - jelentette ki Szijjártó Péter szerdán Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.
En savoir plus

Szijjártó Péter a NATO külügyminiszterek találkozóján

Magyarország figyelemmel követi Ukrajna kisebbségeket érintő politikáját 2018. december 4. 18:17 Magyarország kiáll Ukrajna területi egysége és önállósága mellett, de figyelemmel követi a kisebbségeket érintő politikáját - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva kedden.
En savoir plus

Szijjártó Péter találkozója Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral

Jelentősen romlott a helyzet Ukrajna vonatkozásában, ugyanis semmi nem történt az oktatási törvény módosításának ügyében, és elfogadták a nyelvtörvényt is, amely az oktatás mellett a kultúrában, a médiában és a közigazgatásban is elveszi a nemzeti közösségektől saját anyanyelvük használatának lehetőségét - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben csütörtökön
En savoir plus

SPS Információs Nap Budapesten (2018. okt. 11.)

2018. október 11-én kerül megrendezésre a NATO "Tudomány a Békéért és Biztonságért (SPS) elnevezésű Program Információs Napja a Közszolgálati Egyetemen.
En savoir plus