A NATO-főtitkár megköszönte Magyarország határozott NATO iránti elkötelezettségét

Budapest, 2017. március 23.

Orbán Viktor miniszterelnök 2017. március 23-án kétoldalú találkozó keretében fogadta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt. A megbeszélésen eszmecserét folytattak a jelenlegi biztonsági helyzetről és kitértek a NATO-tagállamok állam- és kormányfőinek májusi, brüsszeli találkozójának előkészítésére is.

A főtitkár köszönetét fejezte ki Magyarországnak a NATO kollektív védelemhez nyújtott jelentős hozzájárulásért és a védelmi költségvetés növelése iránti elkötelezettségért. Ezzel összefüggésben, Magyarország nemcsak megállította, hanem 2014 óta fokozatosan növeli védelmi kiadásait.

Magyarország még idén újabb hozzájárulást nyújt a Szövetség keleti szárnyának megerősítéséhez, emellett a NATO koszovói műveletének (KFOR) egyik legnagyobb hozzájárulója, továbbá változatlanul kiveszi részét a Szövetség afganisztáni rendezést szolgáló erőfeszítéseiből.    Forrás: NATO

A NATO-főtitkár magyarországi látogatása alkalmával – a miniszterelnöki találkozón túl – megbeszélést folytatott Simicskó István honvédelmi miniszterrel is.