Hírek

Külügyminiszterek találkozója (2023. november 28-29., Brüsszel)

A NATO-tagállamoknak újra kellene gondolniuk kudarcot vallott Ukrajna-stratégiájukat, azonban erre a szövetségesek túlnyomó többsége az elmúlt másfél év sikertelensége ellenére sem mutat semmifajta nyitottságot - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2023. november 28-án Brüsszelben.

Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök találkozója Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral (2023. november 8., Brüsszel)

A biztonság kulcsfontosságú Magyarország és a magyar emberek számára, NATO-tagsága a biztonságot szavatolja úgy az országnak, mint a szélesebb régiónak - jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök a NATO brüsszeli székházában tartott sajtótájékoztatón.

Tovább

Védelmi miniszterek találkozója (2023. október 11-12., Brüsszel)

Magyarország a vállalásainak megfelelően kiveszi a részét a közös feladatokból – közölte a Honvédelmi Minisztérium a NATO védelmi minisztereinek tanácskozása után az MTI-vel.

Tovább

A NATO állam-és kormányfőinek csúcstalálkozója (2023. július 11-12., Vilnius)

Fegyverek helyett békére van szükség Ukrajnában - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök július 11-én, a közösségi oldalán közzétett videóban. Orbán Viktor a vilniusi kétnapos NATO-csúcs legfontosabb kérdésének az orosz-ukrán háborút nevezte.

Tovább

Védelmi miniszterek találkozója (2023. június 15-16., Brüsszel)

Magyarország biztonságának az erős nemzeti haderő és az erős NATO a garanciája - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf a NATO védelmi miniszterek június 16-ai, pénteki brüsszeli találkozóját követően az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

Tovább