Hírek

A NATO állam-és kormányfőinek csúcstalálkozója (2023. július 11-12., Vilnius)

Fegyverek helyett békére van szükség Ukrajnában - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök július 11-én, a közösségi oldalán közzétett videóban. Orbán Viktor a vilniusi kétnapos NATO-csúcs legfontosabb kérdésének az orosz-ukrán háborút nevezte.

Tovább

Védelmi miniszterek találkozója (2023. június 15-16., Brüsszel)

Magyarország biztonságának az erős nemzeti haderő és az erős NATO a garanciája - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf a NATO védelmi miniszterek június 16-ai, pénteki brüsszeli találkozóját követően az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

Tovább

Külügyminiszterek informális találkozója (2023. május 31.-június 1., Oslo)

Nem kerülhet napirendre egy háborúban álló ország csatlakozása a NATO vilniusi csúcstalálkozóján, az észak-atlanti szövetség nem válhat az ukrajnai konfliktus részesévé, az ugyanis a harmadik világháború kockázatával járna - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.

Tovább

Külügyminiszterek találkozója (2023. április 4-5.)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a NATO-Ukrajna Bizottság ülését követően tartott sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy hat év után először került sor ilyen formátumban tanácskozásra, mivel akkora nyomás nehezedett a szövetség főtitkárára, hogy a változatlan magyar álláspont ellenére is kénytelen volt összehívni az ülést. „Mi azt gondoljuk, hogy ez súlyosan sértette a NATO egységes és egyhangú döntéshozatalra vonatkozó általános megközelítését, szabályrendszerét, de természetesen tudomásul vettük a döntést” – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Tovább

Védelmi miniszterek találkozója (2023. február 14-15.)

A magyar kormány a háború idején és a migrációs nyomás jelentette veszélyek korában is a magyar emberek biztonsági érdekeit képviseli a NATO-ban – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően február 15-én, szerdán.

Tovább