Hírek

A NATO védelmi miniszterek találkozója 2020 február

A nemzetközi terrorizmusról is egyeztettek a NATO-tagállamok védelmi miniszterei kétnapos brüsszeli találkozójukon. „Magyarország számára elsőbbséget élvez a nemzetközi terrorizmus elleni hatékony fellépés, amely hozzájárul az illegális migrációt kiváltó problémák megoldásához is” - írta Szabó István honvédelmi államtitkár február 13-i, csütörtöki közleményében. honvédelem.hu/MTI
Tovább

Leaders' meeting december 3-4

A NATO először mondta ki, hogy a délről érkező tömeges migráció biztonsági kihívást jelent, és a szövetségnek foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel - mondta miniszterelnök a szerdai londoni NATO-csúcs után a közmédiának.
Tovább

NATO-külügyminiszteri értekezlet

Magyarország 170 további katona telepítéséről döntött, ezzel egyharmadával növeli katonáinak számát a NATO misszióiban - közölte Szijjártó Péter Brüsszelben, a NATO-tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozását követően szerdán.
Tovább

A NATO védelmi miniszterek találkozója 2019 okt

A szövetség aktuális védelempolitikai kérdéseiről egyeztettek a tagországok védelmi miniszterei kétnapos brüsszeli - a decemberi állam- és kormányfői találkozó előtti utolsó - tanácskozásukon, ahol Magyarországot Benkő Tibor honvédelmi miniszter képviselte.
Tovább

Kitüntettük a NATO-helyettes főtitkárát

Magyar állami kitüntetést adtunk át Rose E. Gottemoeller NATO-helyettes főtitkár részére
Tovább