Hírek

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább

NATO Védelmi Miniszterek videókonferenciája 04 2020

A NATO-védelmi miniszterek 2020. április 15-i videókonferenciáján Szabó István honvédelmi államtitkár képviselte Magyarországot. A szövetségesek folytatják egymás és partnereik támogatását a koronavírus-járvánnyal összefüggő civil egészségügyi erőfeszítések sikere, az emberéletek megmentése érdekében - közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Brüsszelben. A NATO ezzel párhuzamosan ellenálló képessége fokozására és egy újabb válság jobb kezelésére készül. Forrás: MTI
Tovább

A NATO külügyminiszterek videókonferenciája 2020 április 2.

Koronavírus - Szijjártó: rendkívül szükséges a NATO terrorellenes fellépésének erősítése Budapest, 2020. április 2., csütörtök (MTI) - A mostani koronavírus-járvány idején rendkívül szükséges, hogy a NATO erősítse a terrorellenes fellépését - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön.
Tovább

A NATO védelmi miniszterek találkozója 2020 február

A nemzetközi terrorizmusról is egyeztettek a NATO-tagállamok védelmi miniszterei kétnapos brüsszeli találkozójukon. „Magyarország számára elsőbbséget élvez a nemzetközi terrorizmus elleni hatékony fellépés, amely hozzájárul az illegális migrációt kiváltó problémák megoldásához is” - írta Szabó István honvédelmi államtitkár február 13-i, csütörtöki közleményében. honvédelem.hu/MTI
Tovább

Leaders' meeting december 3-4

A NATO először mondta ki, hogy a délről érkező tömeges migráció biztonsági kihívást jelent, és a szövetségnek foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel - mondta miniszterelnök a szerdai londoni NATO-csúcs után a közmédiának.
Tovább