Hírek

Védelmi miniszterek találkozója február 16-17

A NATO továbbra sem látja jelét az orosz csapatok kivonásának az ukrán határról, vagy azt, hogy Oroszország csökkentené jelenlétét, amely a feszült helyzetben az enyhülés reményét kelthetné - jelentette ki a NATO főtitkára csütörtökön Brüsszelben.
Tovább

NATO külügyminiszterek értekezlete, Riga

Oroszországnak súlyos politikai és gazdasági következményekkel kell szembenéznie, amennyiben katonai erőszakot alkalmaz Ukrajna ellen - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán, a szövetségi tagországok külügyminisztereinek rigai találkozóján.
Tovább

Védelmi miniszteri találkozó október 21-22

A Nyugat-Balkán békéje és biztonsága úgy Magyarország, mint a NATO számára elsődleges fontosságú - jelentette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben pénteken, a NATO-tagállamok védelmi miniszteri tanácskozásának szünetében.
Tovább

NATO Állam-és kormányfők találkozója június 14

A NATO-tagországok vezetői állást foglaltak a szövetség megerősítése mellett, új fejezetet kezdenek a transzatlanti kapcsolatokban, a védelem, valamint a biztonság megszilárdításában - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben hétfőn.
Tovább

NATO-külügyminiszterek találkozója márc 23-24

Szorosabbra fűzik az Észak-Amerika és Európa közötti kapcsolatokat a NATO-ban A NATO-tagországok külügyminiszterei kötelezettséget vállaltak arra, hogy a szövetség egységét is megerősítve szorosabbra fűzik az Észak-Amerika és Európa között kapcsolatokat, és továbbra is védelmet nyújtanak egymás számára mindenfajta külső támadás esetén - közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden Brüsszelben.
Tovább