Hírek

Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 20-i beszéde

"Harcolnunk kell a szabadságért minden percben." Jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 20-i beszédében, melyben a közép-európai egység fontosságáról beszélt. A beszéd összefoglalója megtekinthető: http://abouthungary.hu/blog/pm-orban-we-must-fight-for-freedom-every-minute/
Tovább

Védelmi miniszterek videókonferenciája 20 06 17-18

A NATO-tagállamok védelmi miniszterei kétnapos videókonferenciájuk alkalmával megerősítették azon álláspontjukat, hogy az Egyesült Államok katonai jelenléte Németországban nagyban hozzájárul Európa biztonságához – közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben június 18-án.
Tovább

"Szeretem a hazámat" c. kisfilm megtekinthető

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Honvédelem Napja alkalmából bemutatta a "Szeretem a hazámat" című magyar kisfilmet.
Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén

„Bevallom, hogy ezt a turáni törzset éles ellenszenvvel szemléltem és szemlélem ma is. Miként rokonaik, a törökök sokat romboltak és semmit sem alkottak. Budapest hamis város minden eredetiség nélkül. Századokon át a magyarok elnyomták nemzetiségeiket. A szabadulás és a megtorlás órája elérkezett” – írta – 1919-ben – Harold Nicolson angol diplomata, akinek jelentős szerep jutott a trianoni határok megállapításánál.
Tovább

Felhívjuk a figyelmet, hogy elindult a NATO pályakezdő fiatal szakértőknek szóló programja az ún. „Young Professionals Programme” (YPP).

A YPP-ra történő jelentkezéseket 2020. május 31-ig lehet leadni, a pozíciókat várhatóan 2021. januárjától lehet majd betölteni.
Tovább