Hírek

Külügyminiszterek találkozója (2023. április 4-5.)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a NATO-Ukrajna Bizottság ülését követően tartott sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy hat év után először került sor ilyen formátumban tanácskozásra, mivel akkora nyomás nehezedett a szövetség főtitkárára, hogy a változatlan magyar álláspont ellenére is kénytelen volt összehívni az ülést. „Mi azt gondoljuk, hogy ez súlyosan sértette a NATO egységes és egyhangú döntéshozatalra vonatkozó általános megközelítését, szabályrendszerét, de természetesen tudomásul vettük a döntést” – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Tovább

Védelmi miniszterek találkozója (2023. február 14-15.)

A magyar kormány a háború idején és a migrációs nyomás jelentette veszélyek korában is a magyar emberek biztonsági érdekeit képviseli a NATO-ban – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően február 15-én, szerdán.

Tovább

Külügyminiszterek találkozója Bukarestben (2022. november 29-30.)

2022. november 29-30-án Bukarestben került sor a NATO külügyminiszteri találkozójára, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Tovább

Védelmi miniszterek találkozója (2022. október 12-13.)

Magyarország a béke pártján áll, érdeke, hogy a béke minél hamarabb visszatérjen Európába, ezért azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz - közölte a honvédelmi miniszter Brüsszelben, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően, október 14-én, pénteken.

Tovább

Ismét magyar Gripenek őrzik a balti légteret

A Magyar Honvédség augusztus 1. és november 30. között, csaknem 80 katonával és négy JAS‑39 Gripen vadászgéppel, vezető nemzetként – Németországgal, Csehországgal és Olaszországgal közösen, NATO-parancsnokság alatt – látja el a balti országok légtérrendészetét (Baltic Air Policing).

Tovább