Hírek

Madridi csúcstalálkozó június 28-30.

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat - hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Madridban, a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.
Tovább

Védelmi miniszteri találkozó június 15-16

Magyarország mindent elkövet, hogy ne sodródjon bele az Ukrajnában zajló háborúba, mert a magyar kormány számára a legfontosabb a magyar emberek biztonsága - közölte a honvédelmi miniszter Brüsszelben csütörtökön, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően.
Tovább

Rendkívüli csúcstalálkozó 2022. március 24.

A NATO-csúcson sikerült a magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdeket érvényesíteni, Magyarország nem küld katonákat és fegyvereket Ukrajnába - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki videónyilatkozatában.
Tovább

Rendkívüli NATO külügyminiszteri értekezlet március 4.

A NATO példátlan szankciókat vezetett be Oroszország ellen, azonban az észak-atlanti szövetség védelmi együttműködés, és nem akar háborút Oroszországgal - jelentette ki Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára Brüsszelben, a tagállamok külügyminisztereinek pénteki rendkívüli tanácskozását megelőző sajtónyilatkozatában.
Tovább

Rendkívüli NATO-csúcstalálkozó

A világ Oroszországot és Fehéroroszországot is felelősségre fogja vonni tetteikért. Felszólítjuk az összes államot, hogy fenntartás nélkül ítéljék el az Ukrajna elleni lelkiismeretlen támadást. Senkit sem szabad becsapni az orosz kormány hazugságáradatával - hívták fel a figyelmet közös nyilatkozatukban a NATO-tagállamok vezetői pénteken.
Tovább