Hírek

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén

„Bevallom, hogy ezt a turáni törzset éles ellenszenvvel szemléltem és szemlélem ma is. Miként rokonaik, a törökök sokat romboltak és semmit sem alkottak. Budapest hamis város minden eredetiség nélkül. Századokon át a magyarok elnyomták nemzetiségeiket. A szabadulás és a megtorlás órája elérkezett” – írta – 1919-ben – Harold Nicolson angol diplomata, akinek jelentős szerep jutott a trianoni határok megállapításánál.
Tovább

Felhívjuk a figyelmet, hogy elindult a NATO pályakezdő fiatal szakértőknek szóló programja az ún. „Young Professionals Programme” (YPP).

A YPP-ra történő jelentkezéseket 2020. május 31-ig lehet leadni, a pozíciókat várhatóan 2021. januárjától lehet majd betölteni.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább

NATO Védelmi Miniszterek videókonferenciája 04 2020

A NATO-védelmi miniszterek 2020. április 15-i videókonferenciáján Szabó István honvédelmi államtitkár képviselte Magyarországot. A szövetségesek folytatják egymás és partnereik támogatását a koronavírus-járvánnyal összefüggő civil egészségügyi erőfeszítések sikere, az emberéletek megmentése érdekében - közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Brüsszelben. A NATO ezzel párhuzamosan ellenálló képessége fokozására és egy újabb válság jobb kezelésére készül. Forrás: MTI
Tovább

A NATO külügyminiszterek videókonferenciája 2020 április 2.

Koronavírus - Szijjártó: rendkívül szükséges a NATO terrorellenes fellépésének erősítése Budapest, 2020. április 2., csütörtök (MTI) - A mostani koronavírus-járvány idején rendkívül szükséges, hogy a NATO erősítse a terrorellenes fellépését - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön.
Tovább