Hírek

Védelmi miniszterek találkozója (2022. október 12-13.)

Magyarország a béke pártján áll, érdeke, hogy a béke minél hamarabb visszatérjen Európába, ezért azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz - közölte a honvédelmi miniszter Brüsszelben, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően, október 14-én, pénteken.

Tovább

Ismét magyar Gripenek őrzik a balti légteret

A Magyar Honvédség augusztus 1. és november 30. között, csaknem 80 katonával és négy JAS‑39 Gripen vadászgéppel, vezető nemzetként – Németországgal, Csehországgal és Olaszországgal közösen, NATO-parancsnokság alatt – látja el a balti országok légtérrendészetét (Baltic Air Policing).

Tovább

Madridi csúcstalálkozó június 28-30.

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat - hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Madridban, a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.
Tovább

Védelmi miniszteri találkozó június 15-16

Magyarország mindent elkövet, hogy ne sodródjon bele az Ukrajnában zajló háborúba, mert a magyar kormány számára a legfontosabb a magyar emberek biztonsága - közölte a honvédelmi miniszter Brüsszelben csütörtökön, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően.
Tovább

Rendkívüli csúcstalálkozó 2022. március 24.

A NATO-csúcson sikerült a magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdeket érvényesíteni, Magyarország nem küld katonákat és fegyvereket Ukrajnába - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki videónyilatkozatában.
Tovább